У кількох містах Білорусі затримали журналістів

Неділя, 19 березня 2017, 03:41

У суботу, 18 березня, в кількох містах Білорусі відбулося затримання журналістів Белсату і інших незалежних ЗМІ.

Про це повідомляє DW.

У цей день в країні анархісти оголосили протестні акції проти "декрету про дармоїдство". Журналісти за завданням редакцій прямували висвітлювати ці події.

Реклама:

У Борисові під час роботи в прямому ефірі на центральній площі міста були затримані два кореспондента телеканалу Белсат. За словами чергового міліціонера, причина затримання - перевірка документів. Журналістів кілька годин тримали в черговій частині, а потім відпустили.

У Кобрині після акції "недармоїдів" міліція затримала також двох незалежних журналістів, які вели репортаж з місця подій.

На під'їзді до Мозиря, де також планувалася акція протесту проти "декрету про дармоїдство", співробітники ДАІ заблокували машину ще одного журналіста. Він розповів, що перевірка документів тривала понад 4 години, потім почали складати протокол.

ВІДЕО ДНЯ

Ще один фрілансер розповіла, що її затримали в Гомелі. За її словами, у міліції були претензії до її машини, яка "може перебувати в розшуку через викрадення".

У Вітебській області по дорозі на Новополоцьк міліція двічі затримувала автомобіль з двома журналістами. Спочатку їх звинуватили в порушеннні правил дорожнього руху і відпустили. Вдруге після затримання журналістів повезли в Полоцький РВВС для перевірки номерів на кузові машини, після чого дозволили їхати.

Глава Білоруської асоціації журналістів Андрій Бастунець оцінив затримання кореспондентів незалежних ЗМІ як скоординовану і заздалегідь сплановану акцію влади.

 "Зрозуміло, що метою було не допустити висвітлення акцій протесту, куди за завданням редакцій прямували кореспонденти, причому затримували навіть там, де акції не відбулися", - зазначив він.

Нагадаємо, в лютому в декількох містах Білорусі проходили мітинги проти "декрету про дармоїдство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування