СБУ вже взялася за політиків, що поїхали до Криму

Неділя, 19 березня 2017, 17:44

Служба безпеки України має проаналізувати інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн для запровадження проти них санкцій.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє його прес-служба.

"СБУ має підготувати і подати на розгляд РНБО України перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського Союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму", - сказав він.

За словами Турчинова, у разі підтвердження цієї інформації на засіданні РНБО України розглядатиметься питання щодо запровадження проти них санкцій.

"Окрім того, перевірці підлягає також інформація щодо участі у цій пропагандистській акції українських громадян, і у разі підтвердження їх перебування у Криму, мають бути відкриті кримінальні провадження відповідно до чинного законодавства", - підсумував Турчинов.

Раніше росЗМІ повідомили, що до Криму прибула делегація із близько 20 осіб, серед яких депутати Європарламенту, а також політики з країн Європейського союзу, Сербії, СНД і Латинської Америки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування