Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурор Трампа приховав, що двічі зустрічався з російським послом

Четвер, 2 березня 2017, 05:32

Призначений Трампом генеральний прокурор США Джефф Сешнс минулого року мав дві зустрічі з послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком, які приховав на слуханнях щодо його затвердження на посаду.

Про це пише The Washiington Post.

Однією із таких зустрічей була приватна розмова з Кисляком в офісі сенатора у вересні в розпал російських кібератак на вибори в США .

У цей час Сешнс був членом сенатського Комітету з питань збройних сил і одним із зовнішньополітичних радників Трампа.

10 січня в ході слухань у Сешнса запитали, що він зробив би, якби дізнався про будь-які докази того, що хтось пов’язаний з кампанією Трампа спілкувався з російським урядом в ході президентських перегонів.

"Мені нічого не відомо про такі дії ... Я не контактував з росіянами", - відповів він.

За словами офіційних осіб Сешнс не вважає, що розмови з Кисляком, відповідають запитанням законодавців і не пам'ятає їх деталі.

"Не було ніякого обману в його відповіді", - заявила прес-секретар Сешнса Ісгур Сара Флорес.

У січні сенатор Патрік Ліхі попросив Сешнса відповісти на письмові питання.

"Деякі з номінантів обраного президента або радників мають російські зв'язки. Ви були в контакті з будь-ким, хто був пов’язаний з будь-якою частиною російського уряду, стосовно виборів до або після дня голосування?", - запитав Ліхі.

Сешнс відповів одним словом "Ні".

В якості генерального прокурора Сешнс контролює ФБР і Міністерства юстиції, які ведуть розслідування щодо помічників Трампа і російського втручання у вибори.

Законодавці-демократи, в тому числі члени суддівського комітету Сенату, зажадали, щоб Сешнс взяв самовідвід.

Як відомо, в ЗМІ з'явилася інформація, що під час виборчої кампанії консультанти високого рівня, близькі до нинішнього президента США Дональда Трампа, були на постійному зв'язку з російськими - нинішніми і колишніми представниками спецслужби, які відомі американській розвідці.

Нагадаємо, ФБР відхилило недавнє прохання Білого дому публічно спростувати повідомлення ЗМІ про зв'язки між радниками Дональда Трампа і росіянами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...