Червоний Хрест привезе воду в Авдіївку, якщо не стане краще

Четвер, 2 березня 2017, 08:55

Червоний Хрест планує організувати перевезення води до Авдіївки для бідних і хворих людей, якщо ситуація не покращиться.

Про це повідомив заступник гендиректора Національного комітету товариства Червоного Хреста Валерій Серговський у коментарі каналу "112 Україна".

"В Авдіївці гуманітарна ситуація складна, в основному, за рахунок того, що населення відчуває важкий психологічний стрес", – зазначив він.

"З водою місцева адміністрація робить все можливе, щоб налагодити подачу води. Що стосується води, якщо ситуація не покращиться, Національний комітет готовий організувати для найбільш бідних і хворих перевезення води туди від наших донорів", – заявив Серговський.

За його словами, керівництво Донецької обласної організації Червоного Хреста повністю перемістилося з Краматорська в Авдіївку.

"Все, що необхідно для надання невідкладної гуманітарної допомоги, отримано організацією, ми туди доставили загони Червоного Хреста Запорізької області і Харківської області", – додав Серговський.

Як відомо, вранці 24 лютого жителі Авдіївки залишилися без водопостачання внаслідок обстрілу з боку бойовиків. Пізніше воду в результаті пошкодження ДФС стали подавати щогодини із запасних резервуарів.

Водопостачання в Авдіївці станом на 28 лютого не змогли відновити через міни біля Донецької фільтрувальної станції.

1 березня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що води у міських резервуарах Авдіївки залишилося "максимум на дві подачі в мережу", тобто на 2 дні.

Вранці 2 березня бойовики "ДНР" продовжили обстрілювати прифронтову Авдіївку, яку контролює українська влада.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування