Донецьку фільтрувальну станцію розмінували

Четвер, 2 березня 2017, 15:44

Територію Донецької фільтрувальної станції розмінували.

Про це повідомляє 2 березня Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України в Твіттері.

"ДФС розміновано. Планується вивезення хлору для очистки води. Зараз є в наявності 2,5 тисячі тонн хлору", – йдеться в повідомленні.

Раніше 2 березня стало відомо, що російська сторона Спільного центру контролю й координації надала гарантії дотримання режиму тиші в районі території Донецької фільтрувальної станції, туди вирушив підрозділ вибухотехніків.

Після розмінування на станцію зайде ремонтна бригада КП "Вода Донбасу", щоб розпочати відновлювальні роботи.

Як відомо, вранці 24 лютого жителі Авдіївки залишилися без водопостачання внаслідок обстрілу з боку бойовиків. Пізніше воду в результаті пошкодження ДФС стали подавати щогодини із запасних резервуарів.

Водопостачання в Авдіївці станом на 28 лютого не змогли відновити через міни біля Донецької фільтрувальної станції.

1 березня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що води у міських резервуарах Авдіївки залишилося "максимум на дві подачі в мережу", тобто на 2 дні.

Червоний Хрест заявив, що планує організувати перевезення води до Авдіївки для бідних і хворих людей, якщо ситуація не покращиться.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News