Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тука вважає, що в Крим поїхали лише "діячі" з ОРДЛО

Понеділок, 20 березня 2017, 00:42

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука вважає, що з візитом в окупований Крим поїхали українці з окупованих територій.

Про це Тука заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я очікую, що якщо це і підтвердиться, то мова йде виключно про діячів з "орди", тобто з неконтрольованих територій - Плотницького і Захарченка і тому подібних. Не думаю, що з території великої України хтось поїхав на це збіговисько" , - заявив Тука.

За словами Туки, якщо підтвердиться інформація про візит до Криму іноземців, їх чекатиме стандартна за українським законодавством процедура.

"Це вже не перший випадок і з приводу тих персонажів, які здійснюють візити до Криму час від часу, Служба безпеки разом з МЗС має алгоритм дій, так що все буде в рамках законодавства. В принципі, так само як зараз буде з дівчиною, яка має намір взяти участь в Євробачення від Росії ", - заявив Тука.

Також заступник міністра припустив, що надалі візит до Криму буде розглядатися і тиражуватися в російських ЗМІ, як тема для спекуляцій.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Служба безпеки України має проаналізувати інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн для запровадження проти них санкцій.

Крім того, за його словами, перевірці підлягає також інформація щодо участі у цій пропагандистській акції українських громадян, і у разі підтвердження їх перебування у Криму, мають бути відкриті кримінальні провадження відповідно до чинного законодавства.

Як повідомлялося, 17 березня в Лівадійському палаці в Ялті, відбулась конференція так званого Інтеграційного комітету "Росія-Донбас", яка, за задумом окупантів, займатиметься "інтеграцією Донбасу до Російської Федерації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування