На кінофестивалі в Софії вимагали звільнити Сенцова

Понеділок, 20 березня 2017, 09:03
25 серпня 2015 року російський суд засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму

Учасники міжнародного кінофестваля "Софія Фільм Фест" у столиці Болгарії закликали Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє "Крим.Реалії", посилаючись на прес-службу посольства України в Болгарії.

Відзначається, що церемонія вручення нагород переможцям 21-го міжнародного кінофестивалю "Софія Фільм Фест" почалася закликом до Росії звільнити Сенцова.

"Кінематографісти з різних країн і глядачі Національного палацу культури бурхливими оплесками продемонстрували солідарність з українським кінорежисером. Свободу Олегу Сенцову!"  – відзначено в повідомленні.

"Софія Фільм Фест" проходить у столиці Болгарії Софії щорічно в березні і збирає зірок, журналістів і любителів кінематографа.

Раніше двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан відзначала, що подібні акції важливі. У той же час Каплан підкреслювала, що доля українського режисера – виключно в руках політиків.

Як відомо, 25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму, а Кольченка – до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Сенцова й Кольченка у лютому 2016 року етапували до Челябінської області.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова й Кольченка є сфабрикованою, та виступили з критикою на адресу РФ, вимагаючи звільнити їх.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...