ГПУ: Серед нападників на суддю Бенедисюка були екс-бійці батальйону МВС

Понеділок, 20 березня 2017, 13:57

Військова прокуратура здійснює досудове розслідування за фактом нападу на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка.

Про це інформує 20 березня прес-служба Генпрокуратури.

Наразі слідством встановлено, що 17 березня 2017 року у вечірній час представники громадського руху "Традиція і порядок", колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Гарпун", а також неповнолітні особи здійснили напад на голову Вищої ради правосуддя Бенедисюка та його дружину.

Під час цього нападу 13 агресивно налаштованих осіб у "балаклавах" перешкоджали руху автомобіля Бенедисюка, вигукували погрози щодо нанесення йому тілесних ушкоджень через його професійну діяльність, а також наносили удари невстановленими предметами по автомобілю.

Для припинення неправомірних дій вказаних осіб у "балаклавах" голова Вищої ради правосуддя викликав поліцію, про що повідомив нападників. Проте зазначена інформація у останніх викликала ще більшу агресію.

Побачивши, що життю і здоров’ю його та дружини загрожує реальна небезпека, Бенедисюк здійснив із наявної у нього нагородної вогнепальної зброї один попереджувальний постріл. Лише після цього група осіб відійшла на безпечну, для всіх учасників події, відстань та напад було припинено.

Серед версій, які перевіряються органом досудового розслідування – перешкоджання його професійній діяльності, як державного діяча.

У ГПУ підкреслюють, що відповідно до положень ст. 126 Конституції гарантуються незалежність і недоторканність судді. Вплив на суддю у будь-який спосіб забороняється.

Під час розслідування будуть проведені необхідні слідчі (процесуальні) дії, направлені на встановлення всіх обставин події, яка мала місце 17 березня

Група осіб у складі 13 чоловік слідством встановлена. Відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства їх викликали повістками до слідчого військової прокуратури Київського гарнізону

Також було призначено експертизи, слідчі експерименти, допитуються свідки, здійснюється огляд відеокамер, що знаходились в районі місця події.

За результатами комплексу слідчих та розшукових дій, а також зібраних доказів буде прийнято рішення щодо кваліфікації дій нападників та правомірності використання зброї, зазначають у ГПУ.

Як відомо, сам Бенедисюк заявив, що напад групи невідомих осіб на нього 17 березня стався через його професійну діяльність та діяльність ВРП, а саме звільнення судді Інни Отрош та відсторонення судді Артура Ємельянова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News