Суддя Ємельянов готує позов проти глави ВРП Бенедисюка

Понеділок, 20 березня 2017, 14:35

Суддя Вищого госпсуду Артур Ємельянов має намір найближчим часом подати судовий позов проти глави Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка.

Про це Ємельянов повідомив у коментарі Українській правді.

"Найближчим часом я маю намір подати проти Ігоря Бенедисюка позов про захист честі та гідності у зв'язку з його заявою, в якому вимагатиму публічних вибачень за наклеп на мою адресу", - заявив суддя.

За його словами, Бенедисюк бреше, коли говорить, що нещодавній напад на нього стався через звільнення судді Інни Отрош і відсторонення Ємельянова.

"Я, суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов, вважаю не витримуючим критики наклепом припущення про якусь мою причетність до цієї акції", - підкреслив суддя.

"Замість того, щоб давати прямі відповіді на запитання, Ігор Бенедисюк намагається знайти крайніх, "замовників", заявляє про дискредитацію ВРП. А щоб це звучало переконливіше, називає відомі прізвища і гучні справи, в яких виносилися неоднозначні рішення ВРП", - додав він.

Ємельянов повідомив, що нещодавно подав і виграв позов про незаконність рішення ВРП про його відсторонення від правосуддя.

"В результаті я був відновлений на посаді. Однак ВРП, у порушення низки норм законодавства, продовжила моє відсторонення", - заявив суддя.

Він підкреслив, що "не підтримує вуличні методи", а дотримується правових форм відстоювання своєї позиції.

Як повідомлялося із посиланням на ВРП, 17 березня пізно ввечері на Бенедисюка біля його будинку напали більше 10 чоловік в балаклавах, і він був змушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї.

Пізніше глава Вищої ради правосуддя заявив, що напад стався через його професійну діяльність та діяльність ВРП, а саме - звільнення судді Інни Отрош і відсторонення судді Артура Ємельянова.

Військова прокуратура почала за даним фактом досудове розслідування.

У січні 2017-го Вища рада юстиції відсторонила суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова від виконання обов'язків строком на 2 місяціЯк з’ясувала програма "Наші гроші. Досудилися", в тексті підозри стверджується, що Ємельянов вимагав від підлеглих суддів  прийняття потрібних рішень у низці господарських справ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування