Полозова позбавили права захищати Умерова

Вівторок, 21 березня 2017, 11:16

Адвоката Миколу Полозова перевели зі статусу захисника в статус свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це адвокат повідомив у коментарі QirimInfo.

За його словами, він має намір оскаржити відповідне рішення підконтрольного Росії кримського суду в Європейському суді з прав людини.

"Я чекаю, коли мені з Київського суду (райсуд Сімферополя – ред.) віддадуть копію Апеляційного, тоді можна буде подати касацію і звернутися в Європейський суд. Плюс мною подана скарга на дії слідчого, вона ще не розглянута", – сказав юрист.

За його інформацією, розслідування у "справі Умерова" завершене і в найближчі кілька днів має бути передано в прокуратуру.

"З урахуванням усіх обставин, думаю, це буде або умовний термін, або штраф. Якщо умовно – їм зручніше, тому що він повинен ходити кожен місяць відзначатися і буде під контролем", – зазначив Полозов.

Як повідомлялося, Миколу Полозова викликали до ФСБ для дачі свідчень у справі Умерова, однак він відмовився йти на допит. Адвокат пояснив, що ця вимога ФСБ була явно незаконною і спрямованою виключно на те, щоб вивести його зі справи Ільмі Умерова в якості захисника, залишивши в якості свідка.

При цьому Верховний суд анексованого Росією Криму дозволив допитати Полозова як свідка. Повідомлялося, що якщо рішення суду пройде всі інстанції, то Полозов перейде в статус свідка і позбудеться можливості захищати Умерова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...