Білоруси не можуть стверджувати, що джип із вибухівкою їхав з України – протокол

Вівторок, 21 березня 2017, 14:34

Державна прикордонна служба України спростовує інформацію білоруських прикордонників про прорив з України автомобіля зі зброєю і вибухівкою.

Про це написав 21 березня на своїй сторінці в Facebook речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Він повідомив, що у понеділок прикордонники Житомирського загону провели прикордонно-представницьку зустріч із білоруськими колегами.

"В результаті білоруська сторона визнала, що 1) підстав вести мову про те, що автомобіль прибув із українського пункту пропуску ("Вільча" – ред.) – немає; 2) що білоруська сторона порушила окремі пункти плану взаємодії; 3) в подальшому зобов'язалася своєчасно інформувати про отриману інформацію", – пише Слободян.

Речник Держприкордонслужби також публікує протокол цієї зустрічі, з якого зрозуміло, що білоруські прикордонники повідомили українській стороні про інцидент із запізненням у 3 години.

Зазначається, що українські прикордонники провели комплекс заходів, в результаті чого було встановлено, що затриманий білорусами автомобіль "Джип Черокі" в пункт пропуску через держаний кордон "Вільча" не прибував, про що свідчить запис із камер спостереження в ПП.

В Держприкордонслужбі України також вказують на значну відстань між пунктами пропуску на українсько-білоруському кордоні.

Згідно з протоколом, білоруська сторона підтвердила факт прориву транспортним засобом "Джип", однак у зв'язку з тим, що між пунктами пропуску пролягає 13 кілометрів та є населений пункт Олександрівка, стверджувати, що затримане авто прибуло з території України, не є можливим.

Сторони також погодились розглянути можливість скоординованого моніторингу ділянки державного кордону на напрямку Вільча-Олександрівка а також провести спільне розслідування інциденту.

Раніше державне агентство Білорусі "БелтА" стверджувало, що в автомобілі "Джип", який намагався прорватися через державний кордон Білорусі з Україною, виявлені пістолет марки ТТ і два магазини з патронами до нього, а також предмети, зовні схожі на тротилові шашки, електродетонатори, гранати РГД-42, пластид і саморобний вибуховий пристрій.

У мережу також виклали відео, на якому начебто зафіксовано прорив через державний кордон Білорусі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування