Інформацію про момент аварії на шахті "Степова" стерли – Зубко

Вівторок, 21 березня 2017, 15:05

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що в системі безпеки УТАС були знищені всі дані про момент аварії на шахті "Степовій" у Львівській області.

Про це він сказав у вівторок на брифінгу за результатами чергового засідання урядової комісії з розслідування причин трагедії на шахті, повідомляє Укрінформ.

"Питання виникло і, я думаю, що окремо за результатами роботи Урядової комісії робитимуть висновки правоохоронні органи й проводитимуть розслідування, чому саме під час вибуху були знищені всі дані із системи УТАС, тому що останні інформація була в 7-30, а наступна інформація була тільки в 12-38, аварія відбулася в 11-58", - сказав Зубко.

Він також розповів, що під час аварії у лаві "Степової" було тільки 156 кубів повітряної суміші замість необхідних 453, а сама система УТАС, яка мала би сповістити про збільшення метану в повітрі та відключити все енергозабезпечення шахти, не спрацювала.

Зубко зазначив, що урядова комісія працюватиме до 6 квітня, а потім передасть свої матеріали в правоохоронні органи.

Як відомо, 2 березня на шахті "Степова" стався вибух з подальшим обваленням породи. Внаслідок вибуху загинули 8 гірників, понад 20 зазнали травм.  За попередніми даними, причиною вибуху став спалах повітряно-метанової суміші.  За фактом відкрито кримінальне провадження.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що сім'ям 8 загиблих гірників на шахті "Степова" виплатять допомогу близько 600-700 тисяч гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування