Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онищенка допитали за допомогою скайпу

Вівторок, 21 березня 2017, 21:21

Народного депутата Олександра Онищенка допитали за допомогою скайп-зв’язку, проте він уникав конкретики.

Про це в ефірі телеканалу ZIK розповів Назар Холодницький - заступник генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Детективи, прокурор були з однієї сторони, Онищенко – по іншу сторону скайп-зв’язку. Були розмови, і він гарно усе розказував. Прокурор почав ставити конкретні запитання, наприклад, чи платили, умовно кажучи, за призначення якогось міністра… Він каже: "Не помню, не знаю, нужно посмотреть", - розповів Холодницький.

Він пояснив, що прокурор ставить конкретні запитання, на кшталт, кому платили, коли, якими коштами – готівкою чи переказами, а якщо переказами, то через який банк, – тому, що слід чітко встановити час, місце, спосіб і знаряддя вчинення тих чи інших злочинів.

На такі запитання Онищенко, за словами Холодницького, відповідав шаблонами та загальними фразами, уникаючи конкретики.

Як відомо, нардеп Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

У липні 2016-го Онищенко виїхав з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Онищенка оголосили у національний розшук. Однак він не визнає своєї провини.

Нардеп заявив, що у нього є компромат на Порошенка, і він нібито передав його США. У ЗМІ Онищенко опублікував записи, як він стверджує, з нардепом Олесем Довгим і Миколою Мартиненком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...