У поліції Москви розповіли, навіщо затримували журналіста УНІАН

Середа, 22 березня 2017, 01:20

Поліція Москви пояснила затримання журналіста Романа Цимбалюка і оператора телеканалу "1+1" Микити Бородіна тим, що хотіла з'ясувати персони затриманих.

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає УНІАН.

"Поліція пояснила, що затримала Романа Цимбалюка і його оператора через необхідність з'ясувати обставини і персони тих, кого вона затримала. Претензій до Романа Цимбалюка та оператора поліція не заявляла", - сказав Кирилич.

Він розповів, що у відділі поліції Цимбалюка та Бородіна відвідав український консул Геннадій Брескаленко.

"З Романом ще був принаймні донедавна, мені телефонував наш консул Брескаленко, і він дав сигнал, що не було якоїсь мотивації, якогось пояснення. Послались на те, що виникла необхідність з'ясувати обставини і персони тих, кого вони затримали, а по суті претензій до Романа і до оператора не було висунуто", - зазначив Кирилич.

У свою чергу, за словами речниці російського МЗС Марії Захарової, наряд викликали люди, які "поскаржилися на крики".

Як повідомлялося, разом із Цимбалюком у вівторок у Москві поліція затримала оператора телеканалу "1+1" Микиту Бородіна та аспіранта історичного факультету МДУ Захара Сарапулова, який 18 березня, в день анексії Криму, вивісив прапор України на будівлі Московського державного університету. Пізніше стало відомо, що Цимбалюка разом зі знімальною групою відпустили.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування