Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Артеменко каже, що анулював паспорт Канади, але громадянство ще є

Середа, 22 березня 2017, 10:04

Народний депутат Андрій Артеменко (позафракційний) заявив, що анулював свій канадський паспорт ще в 2014 році і паспортів інших зарубіжних держав не має. Однак громадянство Канади ще діє.

Про це він сказав у коментарі "Українській правді".

Артеменко розповів, що у вересні 2014 році, коли став кандидатом у народні депутати звернувся до відповідних органів Канади про анулювання паспорта. Тоді ж, за словами Артеменка, він звернувся і з приводу призупинення громадянства Канади.

На уточнення, чи є наразі у нього громадянство Канади попри анульований паспорт, Артеменко відповів: "Процедура позбавлення громадянства Канади – більш тривалий процес. Сьогодні, згідно з вимогами українського законодавства, я не повинен закінчувати процес відмови від громадянства. Але на вимогу законодавства я призупинив дію свого паспорта, і він був анульований. Громадянство ще діє".

Він також зазначив, що за його інформацією, отриманою від Державної прикордонної служби, наразі подвійним громадянством володіють 102 нинішніх та колишніх народних депутатів.

На уточнення, яким чином він отримав такі дані, Артеменко заявив, що це конфіденційна інформація, і він не може розповісти деталі.

Артеменко запевнив, що паспортів інших держав у нього немає.

Як відомо, законодавство України забороняє мати подвійне (і більше) громадянство, проте жодних санкцій за це не передбачено.

Нагадаємо, у лютому Артеменко опинився в епіцентрі скандалу. Газета New York Times повідомила, що Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання конфлікту на сході України. План, зокрема, передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передачу Україною Росії Криму "в оренду на термін від 50 до 100 років", а також "виведення російських військ з східної України".

План Артеменка, за даними видання, передали тодішньому помічнику Трампа з національної безпеки Майклу Флінну, який потім пішов у відставку, через особистого адвоката американського президента Майкла Коена, який, як звертає увагу газета, одружений з українкою.

За заявою Артеменка, його план підтримали радники російського президента, з якими він контактував.

20 лютого народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що, за його інформацією, "план Артеменка - насправді план Льовочкіна-Бойка/Суркова".

Прокуратура Криму почала розслідування щодо Артеменка за підозрою в держзраді після повідомлень про те, що він намагався передати команді нового президента США Дональду Трампу план "здачі в оренду" Криму Росії як шляху вирішення конфлікту в Україні.

Артеменка виключили з фракції Радикальної партії.  

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування