СБУ може заборонити на 3 роки в'їзд в Україну учасниці Євробачення з РФ

Середа, 22 березня 2017, 12:34

Служба безпеки підготувала документи для заборони в'їзду на територію України терміном на три роки для російської учасниці конкурсу "Євробачення" Юлії Самойловій, але остаточне рішення ще не прийнято.

Про це на брифінгу в середу заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

"Документи на закриття в'їзду пані Самойловій терміном на три роки в СБУ підготовлені. Як сказав голова служби Василь Грицак, закон має бути один для всіх. Тому ми приймемо це рішення найближчим часом, але хочемо подивитися, що ще напишуть в російських ЗМІ", – сказав Ткачук.

"Російська сторона вже підготувала інформаційні сценарії пропагандистських акцій. Вони націлені на нанесення шкоди нашій державі. Якщо українська сторона прийме рішення і в'їзд пані Самойловій буде заборонено, Росія буде істерично політизувати цю тему. Якщо СБУ не прийме такого рішення, також ми можемо спрогнозувати, що це викличе невдоволення в радикально налаштованої частини нашого суспільства. Ми враховуємо всі ризики", – додав він.

Раніше повідомлялося, Росію на Євробаченні-2017 має представляти співачка з обмеженими можливостями Юлія Самойлова.

Співачка у червні 2015 року виступала в окупованому Росією Криму.

13 березня керівник Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба прийме зважене рішення про в'їзд Самойлової на територію України.

Організатори пісенного конкурсу Євробачення заявили, що поважатимуть рішення України про можливу заборону в'їзду представниці РФ.

У Кремлі вже заявили, що не змінюватимуть російського учасника Євробачення-2017 у Києві, якщо Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News