Порошенко чекає від Ради швидкої реформи Верховного суду

Середа, 22 березня 2017, 16:49

Президент Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада дуже швидко ухвалить усі необхідні зміни до законодавства, аби почав працювати новий Верховний суд.

Про це він заявив на засіданні ради з питань судової реформи.

За словами голови держави, вже розроблені зміни до законодавства, які забезпечують процесуальні можливості для функціонування нового Верховного суду. Порошенко пообіцяв якнайшвидше підписати цей "цілий фоліант" змін і направити до Верховної Ради для затвердження.

"Звертаюся до Верховної Ради, щоб найближчим часом після підписання, я його (пакет змін – ред.) визначу як невідкладний, розглянули ці зміни до законодавства і зробили свій внесок в прискорення роботи нового Верховного суду України", - наголосив президент.

Він підкреслив, що Україна знаходиться на завершальному етапі створення оновленої інституції, за що він вдячний, зокрема, Вищій кваліфікаційній комісії суддів та Вищій раді правосуддя.

Порошенко також висловив сподівання, що обрання членів нового ВСУ – це вже питання "не місяців, а тижнів".

"Я особисто покладаю величезні надії на те, що найближчим часом новий Верховний суд запрацює, реалізуючи і захищаючи право українського народу на справедливий суд", - підкреслив президент.

Під час засідання Порошенко підписав вищезазначений законопроект. Заступник глави його Адміністрації розповів, що документ пропонує внести низку змін до процесуального законодавства, що дозволить спростити та прискорити розгляд справ у суді.

Зокрема, за його словами, буде введено визначення юрисдикції справи за об'єктом судового спору, а не за суб'єктом подання, запроваджено інститут наказного провадження і судової медіації. Також законопроектом буде визначено механізми роботи нового Верховного суду.

Як повідомлялося, управління аналітики та обробки інформації НАБУ зібрало та передало до ВККС первинні дані про всіх претендентів до Верховного суду. Цю інформацію долучать до суддівських досьє, а Вища кваліфкомісія суддів використає їх при оцінюванні кандидатів під час конкурсу.

Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...