РФ знову порушила закон, перекинувши на Донбас 63-ій "гумковой"

Четвер, 23 березня 2017, 08:27

Російська сторона з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства здійснила оформлення шістдесят третього так званого "гуманітарного конвою".

Про це інформує 23 березня прес-центр Державної прикордонної служби.

Зазначається, що українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Загалом з 5.45 до 6.20 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони т.з. "гумконвою" у складі 40 автомобілів.

Вантажівки перевозили переважно, нібито, дитяче харчування. Однак достеменно підтвердити це не можливо, оскільки ящики були запаковані плівкою синього кольору з написом "Гуманитарная помощь детям Донбасса".

Крім того, у ході візуального огляду було видно, що автівки завантажені трохи більше половини, зазначають прикордонники.

Як відомо, російська сторона продовжує переміщати через неконтрольовану Україною ділянку кордону так звані "гуманітарні конвої".

Росіяни відмовляються надавати Україні інформацію про зміст вантажу, а характер вантажу часто не відповідає зазначеному в повідомленнях з боку РФ.

Раніше автомобілі так званого "гумконвоя" возили на Донбас боєприпаси і зброю. Однак після того, як бойовики і РФ відновили залізничне сполучення, за деякою інформацією, зброю і боєприпаси потрапляють на окуповані території в поїздах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування