Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СК РФ звинуватив "Правий сектор" у викраденні співробітників каналу "Звезда"

Четвер, 23 березня 2017, 09:42

Слідчий комітет Росії звинувачує заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор", громадянина України Валентина Манька у викраденні російських журналістів в 2014 році.

Про це повідомила 23 березня виконувач обов'язків керівника управління по взаємодії із засобами масової інформації СК РФ Світлана Петренко.

"У ході спільної роботи слідчих СК Росії і оперативних служб встановлена причетність заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (організація заборонена в Російській Федерації), громадянина України Валентина Манька до викрадення російських журналістів", – йдеться в повідомленні СК РФ.

 
В Росії з'явилася чергова страшилка про "Правий сектор" - Манько

Відзначається, що "відносно Манька винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ст.126, 144 КК РФ (викрадення людини, перешкоджання журналістській діяльності)".

У СК РФ нагадують, що в червні 2014 року двоє співробітників російського пропагандистського телеканалу "Звезда" виконували редакційне завдання на території України.

"Під час шляху на таксі з Донецька в Дніпропетровськ їх автомобіль був зупинений на одному з блокпостів. За вказівкою Манька члени "Правого сектора", погрожуючи зброєю, здійснили викрадення двох росіян, доставивши їх до Дніпропетровська", – стверджує російське слідство.

"Протягом доби потерпілі незаконно утримувалися учасниками "Правого сектора". При цьому Манько застосовував відносно російських журналістів фізичне насильство, вимагаючи відмовитися від поширеної в їхніх репортажах достовірної інформації про події, що відбуваються в Донбасі", – стверджує СК РФ.

Відзначається, що "згодом під тиском і на ультимативну вимогу влади Дніпропетровської області України російські журналісти були передані їх представникам і звільнені".

У СК РФ також зазначають, що шукають осіб, "які вчинили незаконне затримання в травні 2014 року громадян Російської Федерації – журналістів телеканалу" Лайф Ньюс "поблизу міста Краматорськ Донецької області".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування