Напад на Бенедисюка має замовний характер – Матіос

Четвер, 23 березня 2017, 09:59

Напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка має замовний характер.

Про це на брифінгу у четвер повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Напад на голову Вищої ради правосуддя Бенедисюка та його дружину мав замовний характер. Замовники використовували школярів та студентів, якими в свою чергу керували члени радикальних націоналістичних молодіжних організацій", – повідомив він.

"Напад організований з метою залякування та тиску, що за планом замовників повинно було перешкодити переобранню Бенедисюка Ігоря Михайловича на посаду голови ВРП, а також здійснення його посадових обов'язків в частині розгляду дисциплінарних проваджень відносно більше 200 суддів у поточному році", – наголосив Матіос.

За словами Матіоса, слідство встановило всіх виконавців, серед них: 7 студентів, 2 школярів.

"Слідство має напрацювання і встановлює замовників нападу", – зазначив Матіос.

За словами прокурора, виконавці нападу не змогли пояснити мотиви своїх дій.

Також Матіос наголосив, що застосування нагородної зброї Бенедисюком було законним.

Як відомо, Військова прокуратура здійснює досудове розслідування за фактом нападу на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка.

17 березня 2017 року у вечірній час представники громадського руху "Традиція і порядок", колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Гарпун", а також неповнолітні особи здійснили напад на голову Вищої ради правосуддя Бенедисюка та його дружину.

Бенедисюк здійснив кілька пострілів у повітря з особистої зброї під час конфлікту з молодиками

За фактом подій розпочато 2 кримінальні провадження - за статтями 296 та 346  Кримінального кодексу -  "хуліганство" та "погрози або насильства щодо державного чи громадського діяча".

Сам голова Вищої ради правосуддя заявив, що напад стався через його професійну діяльність та діяльність ВРП, а саме - звільнення судді Інни Отрош і відсторонення судді Артура Ємельянова.

Суддя Вищого госпсуду Артур Ємельянов у свою чергу заявив, що має намір найближчим часом подати судовий позов про захист честі та гідності до Бенедисюка.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування