Луценко про вбивство Вороненкова: Це звична для Кремля страта свідка

Четвер, 23 березня 2017, 12:29

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що екс-депутата Держдуми РФ і важливого свідка у справі Януковича Дениса Вороненкова вбито на замовлення президента Володимира Путіна.

Про це він написав у Facebook.

"Цинічне вбивство одного із свідків, що проходить по справі держзради екс-президента Януковича. Серед білого дня в центрі Києва був застрелений екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков, який надав слідчим військової прокуратури надважливі покази по справі. Це була звична для Кремля показова страта свідка", - заявляє голова ГПУ.

Він нагадав, що Вороненков є не єдиним свідком з числа російських високопосадовців у справі проти екс-президента України Віктора Януковича.

"Також закон передбачає долучення в судовому слідстві показів Д.Вороненкова, даних під письмовий протокол", - додав генеральний прокурор.

Як повідомлялося, Вороненкова вбили у четвер, коли він виходив з готелю із своїм охоронцем. Невідомий відкрив по них вогонь. Охоронець поранений. Він зміг застосувати зброю у відповідь і поранив нападника. Обидва - у лікарні.

Серед версій убивства Вороненкова правоохоронці першочергово розглядають дії Російської Федерації.

У лютому генпрокурор Юрій Луценко казав, що в слідства у справі проти екс-президента Віктора Януковича є два свідки, які були депутатами Держдуми Росії – це Вороненков і Ілля Пономарьов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування