У США взялися за банківські операції Манафорта – АР

Четвер, 23 березня 2017, 13:11

Агенти Мінфіну США отримали інформацію про офшорні фінансові операції екс-голови штабу Дональда Трампа Пола Манафорта у рамках антикорупційного розслідування щодо його діяльності у Східній Європі.

Про це повідомляє The Associated Press.

Так, інформацію про транзакції Манафорта отримали агенти Мінфіну США, які розслідують фінансові злочини, від слідчих на Кіпрі.

Про це АР на умовах анонімності повідомила людина, знайома з ходом розслідування.

Зокрема, Манафорт використовував кіпрські офшори в угоді з російським мільярдером Дерипаскою, від якого він отримав $19 млн на купівлю Українського кабельного провайдера "Чорноморське кабельне телебачення" (У статті АР - Black Sea Cable – примітка УП). Про це стало відомо в ході судової тяганини Манафорта з Дерипаскою на Кайманових островах у 2014 році.

Водночас речник президента Трампа Шон Спайсер заявив, що Трамп не знав про те, що Манафорт працював на Дереписку, близького до Путіна.

"Це ж божевілля припускати, що президент знав, хто був його (Манафорта – УП) клієнтом 10 років тому", - сказав Спайсер, коментуючи інформацію про те, що Манафорт працював на Дерипаску і лобіював інтереси Путіна на Заході та в пострадянських країнах.

"Я не знаю, за що йому платили, - сказав Спайсер. "Немає жодних припущень, що він робив щось погане", - сказав речник Трампа.

У середу АР повідомляла, що екс-голова виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Володимира Путіна. Він пропонував протидіяти антиросійській опозиції у пострадянських країнах. Так, Манафорт заключив контракт з Дерипаскою на $10 мільйонів щорічно, починаючи з 2006 року.

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко у статті "Манафорт і Янукович відмивали гроші через Киргизстан" розповів, що Партія регіонів оплачувала послуги політтехнолога Пола Манафорта з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації.

Навесні 2016 року НАБУ отримало в своє розпорядження "амбарну книгу" Партії регіонів - неофіційний реєстр витрат на політичні цілі з 2007 по 2012 рік, в тому числі підкуп депутатів, суддів, членів Центральної виборчої комісії і приватних телеканалів. Серед масиву платежів сума в розмірі 12,7 мільйона доларів позначена як виплати особисто Полу Манафорту.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування