Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попри убивство Вороненкова його свідчення дійдуть до суду – Луценко

Четвер, 23 березня 2017, 14:56
Попри убивство Вороненкова його свідчення дійдуть до суду – Луценко
day.kyiv.ua

Свідчення убитого у Києві екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова у справі про держзраду проти Віктора Януковича будуть залучені до судового слідства.

Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко на прес-конференції, яку провів із колишнім колегою убитого політика Іллею Пономарьовим

"Вороненков давав покази. Я не маю права їх повністю розкривати. Можу сказати лише одне: ці покази дійсно підтверджували роль Януковича як прикриття російської агресії на території України", – підтвердив він.

"Як би це зараз не виглядало цинічно, але мушу сказати: навіть цей постріл доводить, що слідство йшло по правильному шляху, ми вдарили в саме серце страхів Кремля і його прислужників", – додав Луценко

"І хочу зараз передати тим, хто замовляв це вбивство: свідчення Вороненкова, згідно чинного українського законодавства, будуть залучені до судового слідства, яке розгорнеться ближчим часом в українському суді. Навіть його вбивство не зупинить його показів", – заявив генпрокурор.

Він зазначив, що розмовляв із дружиною Вороненкова Марією Максаковою – і вона не знає, навіщо далі жити.

"Я їй відповів: люди живі до тих пір, доки про них пам’ятають, а їхню справу підтримують… Я запевнив Марію, що вона і її діти доживуть до того часу, коли справедливість і щодо Януковича, і щодо замовників (убивства Вороненкова) буде встановлено", – сказав Луценко.

На зауваження про справи, порушені проти Вороненкова в Росії, Луценко сказав:

"Мені відомо, що коли Вороненкова не допустили до Держдуми, проти нього було висунуто звинувачення у спробі привласнення нерухомості. Із попередніх даних, які маю з відкритого доступу, бо я не маю доступу до справи, відомо, що ця нерухомість не переходила з власності у власність".

"Мені видається, що ця справа була лише спробою помсти тих високопосадовців і правоохоронних органів Росії, які завдяки його діяльності були відсторонені від посад. Нам здається, що це була сфабрикована справа", – заявив Луценко.

"Я не думаю, що сюди міг приїхати власник будинку чи приміщення, яке так і нікуди не переходило у власність", – додав він.  

Генпрокурор застеріг, що будуть "вкидання інформації", щоб відвести слідство і суспільну думку від оголошених версій.

"Не сумніваюся, що будуть використані ймовірні "візитки Яроша", які знайдуть на місці події, буде розказано про те, яким страшним економічним злочинцем був покійний, який він був шпигуном НАТО і навіть ФСБ", – сказав Луценко.

"Буде задіяно весь арсенал брехні, як відвести нас від очевидного висновку: сьогодні в центрі Києва відбулася розправа над політичним опонентом Кремля, який давав покази проти Кремля і проти Януковича як їхнього прислужника", – додав він.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування