"Азов" заявляє, що вбивця Вороненкова у них не служив

П'ятниця, 24 березня 2017, 14:20

Полк "Азов" Національної гвардії заявив, що Павло Паршов, який убив колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова, не служив в їхньому підрозділі.

Про це йдеться в заяві прес-служби "Азова", оприлюдненій 24 березня.

"Полк "Азов" дізнавшись зі ЗМІ про те, що наші бійці звинувачуються у гучному вбивстві, що вчора сколихнуло всю країну, офіційно заявляє: ніякої причетності до цієї справи наш підрозділ не має. Людина, яка за попередньою версією слідства здійснила даний злочин, ніколи не була у лавах "Азову" ні у 2014-2015 роках, ні тепер", – наголошено в заяві.

Як відомо, член колегії Міністерства внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко повідомив, що екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова вбив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який народився в Севастополі.

За словами Геращенка, Паршов був приватним підприємцем, однак у 2011 році його оголосили в розшук за економічні злочини.

Геращенко стверджує, що за вказівкою російських спецслужб Паршов вступив і рік прослужив в одному з підрозділів Національної гвардії.

Після цього, за версією українських правоохоронців, Паршов "чекав отримання команди діяти з Москви" – і за завданням убив Вороненкова.

Як відомо, 23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.  

При вбивці Вороненкова знайшли документи видані частиною №3057 Нацгвардії України.

Військова частина №3057 базується у Маріуполі. Там служать як бійці батальйону "Донбас", так і бійці батальйону "Азов".

Читайте також: Ключовий свідок. Що відомо про вбивство Вороненкова

Денис Вороненков переїхав з родиною із Росії до України й у грудні 2016 року отримав громадянство України. Він дав сідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича про державну зраду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...