Манафорт добровільно дасть свідчення комітету розвідки

П'ятниця, 24 березня 2017, 16:05

Екс-голова виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт погодився дати свідчення комітету розвідки Палати представників.

Про це на прес-конференції повідомив Девін Нуньєс, голова комітету, передає NBC News.

"Адвокат Пола Манафорта зв'язався вчора  з комітетом і запропонував опитати свого клієнта", - сказав Нуньєс.

Як відомо, агенти Мінфіну США отримали інформацію про офшорні фінансові операції екс-голови штабу Дональда Трампа Пола Манафорта у рамках антикорупційного розслідування щодо його діяльності у Східній Європі.

У середу АР повідомляла, що Пол Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Володимира Путіна.

Він пропонував протидіяти антиросійській опозиції у пострадянських країнах. Так, Манафорт заключив контракт з Дерипаскою на $10 мільйонів щорічно, починаючи з 2006 року.

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко у статті "Манафорт і Янукович відмивали гроші через Киргизстан" розповів, що Партія регіонів оплачувала послуги політтехнолога Пола Манафорта з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації.

Навесні 2016 року НАБУ отримало в своє розпорядження "амбарну книгу" Партії регіонів - неофіційний реєстр витрат на політичні цілі з 2007 по 2012 рік, в тому числі підкуп депутатів, суддів, членів Центральної виборчої комісії і приватних телеканалів. Серед масиву платежів сума в розмірі 12,7 мільйона доларів позначена як виплати особисто Полу Манафорту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування