НАБУ проводить в Одесі одразу низку обшуків

П'ятниця, 24 березня 2017, 19:22

У Одесі детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять низку обшуків у місті.

Про це повідомиляє прес-служба НАБУ.

Обшуки здійснюються в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах службовими особами органу місцевого самоврядування за попередньою змовою із представниками комерційного сектору.

Йдеться про продаж адміністративної будівлі мерії Одеси за завищеними цінами.

В ході досудового розслідування детективи Бюро встановили, що згадану будівлю в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року продано за 11 млн грн.

У серпні 2016 року їй надано окрему адресу й продано за 4 млн грн. Водночас у вересні цього ж року новий власник запропонував цю будівлю Одеській мерії вже за 185 млн грн. Операція з купівлі-продажу відбулась в грудні 2016 року.

"Виявлені ознаки злочину та своєчасне блокування коштів на рахунках товариства, від імені якого здійснено продаж будівлі за завищеною ціною, стало можливим завдяки активній громадянській позиції жителів міста Одеси, низки народних депутатів України та громадських організацій, які своєчасно звернулись до НАБУ із заявами про злочин, ще на стадії його вчинення", - сказано у повідомленні.

Досудове розслідування за даними фактами детективи Бюро розпочали в листопаді минулого року. Наразі слідчі дії тривають.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News