У Донецькій області поліція затримала бойовика "Оплоту"

Субота, 25 березня 2017, 01:15

У Селидовому Донецької області правоохоронці затримали 24-річного чоловіка, який з травня 2014 по лютий 2015 року "служив" в рядах бойовиків "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба поліції в Донецькій області.

"Молодик розповів, що мешкав в Донецьку із матір’ю, ніде не працював, тому гостро потребував грошей. В травні 2014 року він проходив площею і побачив намет із листівками, в яких було написано, що до підрозділу "Оплот" проводиться набір чоловіків різного віку. Також була обіцяна зарплатня – 15 тисяч російських рублів. Хлопцю така пропозиція здалася привабливою і вже наступного дня той відніс свої документи до комісаріату "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Хлопець був прийнятий на "службу" в мотострілкову роту на посаду "стрільця". Після закінчення двотижневої підготовки, йому видали автомат Калашникова, і він почав нести службу на КПП бази, де здійснювалася підготовка терористів.

За словами колишнього бойовика, за весь час "служби", грошей йому так і не заплатили.

У лютому 2015 року він пішов з лав терористів і вирішив сховатися у бабусі в Селидовому.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" КК України. Колишньому бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News