У Києві й Харкові підтримали затриманих учасників мітингу в Білорусі

Субота, 25 березня 2017, 18:01

У Києві та Харкові в суботу відбулися акції на підтримку затриманих учасників мітингу до Дня Волі у Білорусі.

У Харкові акцію під назвою "Живе Беларусь" підтримали декілька десятків громадян, передає Громадське.Харків.

Також акцію на підтримку учасників мітингу в Білорусі провели в Києві.

У неділю в Києві біля Посольства Білорусі в Україні пройде акція солідарності із затриманими білоруськими активістами. Як повідомляє в Facebook Медійна ініціатива за права людини, акція розпочнеться о 18.00.

Разом з тим, українські правозахисники поширили звернення до міжнародних організацій щодо необхідності привернення максимальної уваги до подій в Білорусі.

"Тільки в Мінську 25 березня, за різними даними, було затримано біля 1000 осіб", - йдеться у зверненні.

Представники правозахисних організацій України звертаються до міжнародних організацій щодо необхідності привернення максимальної уваги до подій в Білорусі, зокрема, до адміністративних та кримінальних справ, які були порушені проти активістів, та використання всіх можливих механізмів для недопущення політично мотивованого переслідування представників громадянського суспільства Білорусі.

"Ми звертаємося до ОБСЄ із рекомендацією продовжити дію Московського механізму ОБСЄ по Білорусі та розглянути питання щодо перенесення сесії ПА ОБСЄ, яка має відбутися в Мінську в липні 2017 року", - йдеться у зверненні.

Його підписали представники Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко, Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

Водночас, як повідомляє Tut.by, за оцінками правозахисників, відомо приблизно про 630 затриманих під час акції, присвяченої Дню Волі в Мінську. Найбільше людей доставили в Московське і Радянське РУВС. Після 17.30 людей почали відпускати з міліції.

"Весна" повідомляє, що деякі затримані вже отримали по 12 діб адміністративного арешту. Це Костянтин Ахроменко, Гліб Вайкуле та Сергій Кийко.

Як повідомлялося, 25 березня в Білорусі планувалось проведення акцій до Дня Волі, який цьогоріч співпав з протестами, що тривають понад місяць через так званий "податок на дармоїдів". Спроба провести акцію в Мінську завершилась масовими затриманнями.

ОМОНівці затримували всіх, навіть тих, хто не бере участі у демонстрації, в тому числі і людей похилого віку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування