ЄС засудив масові затримання в Білорусі

Неділя, 26 березня 2017, 00:43

У Брюсселі заявили, що придушення свободи слова в Білорусі суперечить демократизації. ЄС зажадав звільнення всіх затриманих у Мінську.

Заяву про це в суботу, 25 березня, наводить прес-служба Європейської служби зовнішніх дій (EEAS), пише DW.com.

У відомстві, крім іншого, вказали на затримання журналістів.

"Таке придушення свободи слова і зібрань вступає в протиріччя із заявленою Білоруссю політикою демократизації і її міжнароднимм зобов'язаннями", - йдеться в заяві EEAS.

"Як до, так і під час подій Дня Волі і, незважаючи на заклики міжнародного співтовариства виявляти стриманість, дії силових відомств були нерегульованими і неналежними", - вказується також в документі.

EEAS наполягає, що застосування сили проти учасників мирних акцій не може бути виправдане "ні за яких обставин". Відомство зажадало негайного звільнення всіх затриманих на демонстраціях, а також нагадало, що "заходи, вжиті Білоруссю для забезпечення універсальних фундаментальних свобод, верховенства права і прав людини, залишаться ключем до формування відносин Європейського Союзу з цією країною".

Як повідомлялося, 25 березня білоруська влада жорстоко розігнала акцію демократичних сил в День Волі. Багато громадських діячів та журналістів  були затримані і побиті.  Жоден з представників Білоруського національного конгресу не зміг брати участь в акції на День Волі в Мінську: Володимир Некляєв був заарештований і пізніше госпіталізований, а місцезнаходження Миколи Статкевича залишається невідомим.

В ході Дня свободи в Білорусі затримані як мінімум 25 журналістів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News