Ердоган може винести на референдум питання про вступ Туреччини в ЄС

Неділя, 26 березня 2017, 06:01

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган висловився за проведення референдуму про вступ країни до Євросоюзу.

Про це він заявив, виступаючи на конференції в Анталії, пише DW.com.

Ердоган повідомив, що новий плебісцит може бути проведено після призначеного на 16 квітня референдуму щодо конституційної реформи і переходу  до президентської форми правління.

"Після цього ми можемо вирішити, чи хочемо ми провести референдум і про переговори (про вступ до ЄС. - Ред.), і будемо дотримуватися того, що народ вирішить", - заявив Ердоган.

Раніше він підкреслив, що візьме до відома міжнародну реакцію на можливе відновлення в Туреччині страти. Якщо Брюссель оголосить, що Туреччині зі смертною карою немає місця в Європейському Союзі, нехай так і буде, зазначив глава турецької держави, уточнивши, що має намір схвалити рішення парламенту про запровадження смертної кари.

В той же день в МЗС Туреччини був викликаний посол Швейцарії в Анкарі у зв'язку з акцією протесту, що пройшла в Берні, учасники якої, зокрема, несли плакати, що закликають до смерті Ердогана. На демонстрацію зібралися кілька тисяч осіб, в тому числі представники забороненої в Туреччині Курдської робітничої партії.

МЗС в Анкарі закликав швейцарську влада порушити кримінальну справу в зв'язку з проведенням маніфестації в Берні.

Як відомо, відносини між Туреччиною і Європою різко погіршилися в останні тижні через те, що кілька європейських країн заборонили турецьким міністрам виступати з політичною агітацією за розширення повноважень Ердогана на референдумі 16 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News