У Росії на мітингах проти корупції почали затримувати людей

Неділя, 26 березня 2017, 09:50
У Росії на мітингах проти корупції почали затримувати людей
Владивосток-3000

У Росії в неділю почалися масові мітинги проти корупції, влада вважає багато з них несанкціонованими і затримує учасників.

Зокрема, як повідомляє "ОВД-Инфо", у Владивостоці люди, які дзвонять на гарячу лінію, повідомили вже про більш ніж тридцять затриманнях на мітингу, який проходить на Привокзальній площі.

За свідченнями, поліція вихоплює з натовпу людей, які поводяться мирно, просто стоять, деякі з плакатами. Всього на мітингу близько тисячі чоловік.

Вже заповнені більше чотирьох автозаків, в кожному по шість чоловік. Деякі вже доставлені в РУВС Фрунзенський. Серед затриманих - неповнолітні.

На акції проти корупції в Південно-Сахалінську затримано мінімум п'ятеро людей. Після перевірки документів затриманих відпустили.

Пізніше "ОВД-Инфо" повідомив, що після акції був затриманий один з організаторів - Дмитро Іванов, нібито "за орієнтуванням". На даний момент він перебуває у відділі поліції.

Також вісім учасників акції були блоковані на вулиці людьми в штатському, один з яких представився співробітником поліції, інші не представлялися. Людей затримали теж через якесь "орієнтування" за "підозрою в скоєнні злочину" - грабежу або розбою.

У Комсомольську-на Амурі на пікеті проти корупції затримано шість осіб, вони перебувають у відділі поліції. Про це повідомляється в офіційній групі заходу "ВКонтакте".

Як повідомлялося, на 26 березня у Москві та десятках російських міст заплановані антикорупційні акції опозиціонерів. За попередніми даними, російська влада узгодила лише 24 мітинги.

У суботу Леонід Волков, голова передвиборного штабу Олексія Навального, повідомив, що Роскомнагляд надіслав йому листа, в якому зажадав, щоб він попередив читачів свого блогу про "незаконність" запланованих на 26 березня "заходів" на вулиці Тверській в Москві і про можливу відповідальність за участь у них.

Також в анексованому Криму, в Сімферополі силовики затримали в суботу щонайменше сімох активістів, які планували вийти на пікети 26 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування