Кучма ратує за зустріч "нормандської четвірки". У Кремлі таврують Київ

Понеділок, 27 березня 2017, 14:07

Представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма вважає за необхідне проведення зустрічі лідерів країн "Нормандське четвірки".

Про це він сказав журналістам в Дніпрі в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я взагалі вважаю, що сьогодні на 100% назріло питання, необхідна зустріч "Нормандської четвірки". Хочу підкреслити: не на рівні мінського процесу (Тристоронньої контактної групи), не на рівні міністрів закордонних справ питань не рухаються, тому потрібно їм (лідерам країн ) зібратися і сказати публічно, чого нам очікувати", – сказав Кучма.

Представник України в ТКГ підкреслив: "Я хочу, щоб вони (лідери країн) зібралися, вийшли до людей, до преси, і сказали, як вони бачать як цей процес буде розвиватися".

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що "не бачить перспектив просування мінських домовленостей".

"Ситуація поки не багата позитивними зрушеннями", – сказав він, відповідаючи на питання про перспективи нового саміту "нормандської четвірки".

"Принаймні нам невідомо про перспективи, які могли б допомогти забезпечити просування вперед", – цитує Пєскова ТАСС.

Російська сторона вважає, що Україна не виконує мінські угоди.

"Навіть не потребує коментарів повна бездіяльність української сторони в плані імплементації мінських домовленостей", – зазначив прес-секретар Путіна.

"Поки ситуація в плані реалізації мінських домовленостей досить плачевна", – заявив він.

"Сама обстановка досить нестабільна і неабияк деградувала", – додав Пєсков.

Як повідомлялося, в Парижі 24 березня відбулася зустріч представників дипломатичних відомств країн "нормандської четвірки" без участі російської сторони.

За словами, першого заступника міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, дипломати обговорили підготовку до зустрічі на рівні глав МЗС країн "нормандського формату", а також гуманітарні, політичні та безпекові питання щодо ситуації на Донбасі.

Як відомо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що мінські угоди від 12 лютого 2015 року мають бути реалізовані Києвом і Донбасом, а Росія виступає гарантом цього процесу і не є стороною конфлікту.

Як відомо, згідно з мінським домовленостями, має відбутися зокрема обмін заручниками, встановлений режим припинення вогню, відновлений контроль на кордоні.

Росія відхрещується від виконання мінських угод при цьому утримує і спонсорує бойовиків на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування