У поліції розповіли про розслідування щодо вбивства Вороненкова

Понеділок, 27 березня 2017, 16:33

У справі щодо вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова проводяться розшукові та обшукові дії.

Про це заявив 27 березня після брифінгу в Києві керівник Нацполіції Сергій Князєв, відповідаючи на запитання "Української правди".

"Процесуальне керівництво та розслідування – за генеральною прокуратурою. Ми лише виконуємо доручення, які нам надані. Дуже великий обсяг роботи зараз виконується спільно з працівниками СБУ. Проводяться заходи, як розшукові, так і обшуки – наразі це все, що можу сказати", – зазначив він.

"До речі зараз на 21 годину в Генеральній прокуратурі ми будемо доповідати і, можливо, нам дозволять вам щось сказати", – додав Князєв.

Читайте також: Ключовий свідок. Що відомо про вбивство Вороненкова

Як відомо, Денис Вороненков переїхав із родиною із Росії до України й у грудні 2016 року отримав громадянство України. Він дав свідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича про державну зраду.

У Росії Вороненкова оголосили у розшук, звинувачуючи в шахрайстві. Захист колишнього депутата Держдуми за 10 днів до його вбивства повідомив правоохоронним органам Росії його адресу в Києві.

23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.

За даними українських правоохоронців, Вороненкова застрелив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який служив у Нацгвардії і виконував завдання російських спецслужб.

Українська влада попередньо підозрює руку Москви у вбивстві Вороненкова.

Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування