Зять Трампа зголосився розповісти Сенату про зв'язки з РФ

Вівторок, 28 березня 2017, 03:11

Зять президента США Дональда Трампа, Джаред Кушнер, зголосився відповісти на питання в сенатському комітеті у справах розвідки з приводу організації зустрічей з російським послом і іншими іноземними офіційними особами в ході виборчої кампанії 2016 року.

Це підтвердив Білий дім, пише Радіо Свобода.

Джаред Кушнер погодився поговорити з комітетом, який проводить розслідування втручання Росії у вибори 2016 року, в тому числі про те, чи є які-небудь зв'язки між колегами Трампа і Кремлем, заявив Білий дім.

За словами прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера, Кушнер є одним з кращих радників Трампа, якому президент доручив, зокрема, проведення переговорів з іноземними лідерами. Спайсер заявив, що через "медіабезумство" навколо зустрічей колег Трампа, зокрема, з російськими офіційними особами, Кушнер "добровільно зголосився" зустрітися з сенатським комітетом для відповідей на питання щодо організації зустрічей з російським послом і іншими офіційними особами.

Залишається незрозумілим, коли Кушнер даватиме свідчення і чи буде він давати їх під присягою.

Раніше газета "Нью-Йорк таймс" повідомляла, що Кушнер один раз зустрівся з послом Росії Сергієм Кисляком в перехідний період. Крім того, Кисляк попросив провести другу зустріч, на яку, як повідомляється, Кушнер послав помічника.

На прохання Кисляка Кушнер пізніше зустрівся з главою російського "Внєшекономбанку" Сергієм Горьковим. "Внєшекономбанк" перебуває під санкціями США після анексії Москвою Криму в 2014 році.

Прес-секретар Білого дому Хоуп Хікс підтвердила, що ці зустрічі мали місце, але сказала, що вони не мають значення.

Кушнер, який одружений на Іванці Трамп, організовував іноземні контакти Трампа в перехідний період між листопадовими виборами і інавгурацією Трампа в січні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News