Втручання РФ у вибори в США можна вважати актом агресії - Чейні

Вівторок, 28 березня 2017, 05:24

Втручання РФ в американські президентські вибори є підстави вважати актом агресії.

Про це заявив колишній віце-президент США Дік Чейні, передає Інтерфакс-Україна.

"Немає сумнівів в тому, що дуже серйозні зусилля були зроблені російським керівництвом, організаціями для значного втручання в наші основні фундаментальні демократичні процеси", - заявив він, виступаючи на ET Global Business Summit в Делі.

"У деяких колах це могло б сприйматися як акт агресії. Я думаю, що це свого роду поведінка і дія, які ми можемо побачити і в майбутньому. Ми знаємо, що вони намагалися зробити це і раніше в прибалтійських країнах", - додав Чейні.

"Я б не став недооцінювати ту вагу, яку ми, американці, приписуємо російським спробам втрутитися в наші внутрішньополітичні процеси", - підкреслив він.

Як повідомлялося, палата представників США відклала закриту нараду про втручання РФ у вибори в США за участю керівників ФБР і АНБ, оскільки останні не зможуть бути присутніми на засіданні.

Як відомо, в січні американські спецслужби розсекретили і оприлюднили спільний звіт про втручання РФ у виборчу кампанію в США. Американські розвідники дійшли згоди щодо того, що російське вище керівництво, включаючи президента Путіна, особисто причетне до кампанії з незаконного впливу на хід президентських виборів в США з метою завдати шкоди шансам Гілларі Клінтон на обрання президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування