Прокуратура допитала Ляшка в справі Артеменка

Вівторок, 28 березня 2017, 13:28

Прокуратура допитала голови фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олега Ляшка у справі про державну зраду, в якій підозрюють депутата парламенту Андрія Артеменка.

Про це він повідомив журналістам після допиту, передають "Українські новини".

"Мене допитували як лідера фракції Радикальної партії у цій справі. Артеменка ми виключили з фракції після того, як він опублікував ФСБ-шний план розчленування України. Сьогодні я дав відповідні свідчення", – заявив Ляшко.

Лідер РП впевнений, що Артеменко завербований Федеральною службою безпеки Росії.

Ляшко наполягає, що парламент зобов'язаний розглянути законопроект про позбавлення депутатського мандата і звільнення з державної служби чиновників, які мають подвійне громадянство.

Як відомо, в лютому прокуратура Криму почала розслідування відносно Артеменка за підозрою в державній зраді.

Раніше видання The New York Times повідомило, що Артеменко передав колишньому раднику президента США з національної безпеки і оборони Дональда Трампа Майклу Флинну проект врегулювання конфлікту між Україною і Росією.

Одним з пунктів плану, за даними видання, є організація всеукраїнського референдуму про передачу Криму в оренду Росії строком на 50-100 років.

У зв'язку з цим Радикальна партія виключила депутата з фракції.

Сам Артеменко стверджує, що його "мирний план" вписується в концепцію Радикальної партії, а слова про "оренду Криму" неправильно витлумачили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування