Україна просить Захід не реагувати на бажання РФ схопити Яценюка

Вівторок, 28 березня 2017, 15:00

Рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка – це продовження гібридної війни Росії проти України, заявляє міністр юстиції Павло Петренко.

Міністерство юстиції України закликає всі демократичні держави не визнавати його.

"Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України", – заявляє Петренко.

За повідомленням посольства України в Росії, 9 березня 2017 року Єсентукський міський суд Ставропольського краю РФ заочно розглядав "чеченську" справу проти українського екс-прем'єра:

"З порушенням усіх можливих процесуальних гарантій російський суд прийняв рішення про заочний арешт Арсенія Яценюка за начебто участь у озброєній банді та умисні вбивства", – йдеться в повідомленні. 

За словами Петренка, "це судилище ще раз доводить, що в Росії не існує незалежного правосуддя, а обвинувальні вироки проти українців пишуть в Кремлі", адже "в такий спосіб в Росії та окупованому Криму вже засуджено сотні українських громадян".

"Ми із занепокоєнням спостерігаємо за згортанням залишків демократії в Росії, що проявляються, зокрема, у масових незаконних арештах власних громадян і переслідуванні українців", – заявляє міністр юстиції.

"Наступного тижня я матиму зустріч з Нільсом Мужнієксом, комісаром Ради Європи з прав людини, на якій обов’язково зверну його увагу на ці ганебні факти порушення прав українців в Росії", – наголошує він.

Міністерство юстиції звернеться з роз’ясненням до всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських судів.

"Також ми звернемо увагу Європейського суду з прав людини на цей процес, як ми вже зробили у сотнях інших незаконних затриманнях та судилищах українців в Росії", – додає Петренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування