Яценюк заявив, що його заочно заарештували в РФ за прямою вказівкою Путіна

Середа, 29 березня 2017, 00:23

Екс-прем'єр Арсеній Яценюк вважає, що вказівку про його заочний арешт Слідкому РФ і російським судам дав особисто президент Росії Володимир Путін.

Про це він заявив в коментарі журналістам, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

За словами Яценюка, Путін мститься за введені проти РФ санкції.

 "Путін мститься за введені санкції проти Росії, за те, що Україна стала енергетично незалежною, що ми подали позови до Європейського суду з прав людини і Організації Об'єднаних Націй проти Росії за військове вторгнення в Україну і підтримку тероризму в Україні. І за те, що Україна обрала курс в Європу, до вільного світу", - підкреслив екс-прем'єр.

"Слідчий комітет Російської Федерації і російські суди виконали пряму вказівку президента Путіна", - заявив він.

Яценюк зазначив, що ще одна мета заочного арешту - не дати йому можливості "доносити українську позицію в усіх світових столицях і консолідувати весь вільний світ і наших друзів проти російської агресії, з тією метою, щоб відновити територіальну цілісність України".

Він також назвав заочний арешт "виключно політичним, навіть геополітичним замовленням проти України".

Як відомо, міський суд Єсентуки виніс рішення про заочний арешт колишнього прем'єра України Арсенія Яценюка у зв'язку з тим, що він 21 лютого 2017 року оголошений в міжнародний розшук.

Раніше глава СК РФ Бастрикін в інтерв'ю урядовій "Российской газете" заявив, що Арсеній Яценюк воював проти російської армії в Чечні.

Прес-секретар Яценюка порадила Росії провести психіатричну експертизу глави Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна.

Згідно із біографією Яценюка, у 1991 - 1996 роках він навчався у Чернівецькому національному університет імені Юрія Федьковича на юридичному факультеті та паралельно у 1992 – 1997 роки був президентом юридичної фірми "ЮРЕК-ЛТД" у Чернівцях.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News