Російський режисер Сокуров, отримуючи премію, закликав звільнити Сенцова

Середа, 29 березня 2017, 08:31

Російський кінорежисер і сценарист Олександр Сокуров висловився за звільнення Олега Сенцова і проти силового придушення протестів, яке відбулося в Росії в неділю.

Про це він заявив під час церемонії вручення премії "Ніка", яку він отримав в номінації "Честь і гідність".

"Сьогодні я хочу сказати, що я чекаю на рішення від президента, відповіді на питання, яке ми обговорювали – звільнення Олега Сенцова. І президент сказав, що він буде думати над цією проблемою", - сказав він.

"Я як і багато хто з вас у неділю дивився, що відбувалося в країні. І мені здається, що держава робить велику помилку, коли поводиться настільки фамільярно з молодими людьми: зі школярами та студентами", - заявив він.

"Я добре знаю настрої. Не можна починати громадянську війну зі школярів і студентів. Ніхто з політиків не хоче чути школярів і студентів, ніхто з ними не розмовляє ... Вони бояться це робити. Це неможливо терпіти", - сказав він.

"Я хочу звернутися до наших чоловіків-депутатів –  давайте приймемо закон, який забороняє торкатися до жінок і дівчат, які беруть участь в громадських акціях. Якщо ви бачили, що було в неділю, ви бачили, як за руки, за ноги хапали дівчат, школярок і тягли кудись. Грубо. Це було насильство. Вони (молодь) нарешті зрозуміли, що в країні відбувається", - заявив Сокуров.

Про Олега Сенцова також говорила і російська актриса Олена Коренєва. Вона підняла тему політв'язнів. "Серед них Олег Сенцов, наш колега, Сергій Мохнаткін і Олег Навальний. Ми не можемо їм допомогти, але ми повинні знати, що це відбувається в нашій країні", - заявила Коренєва.

 
Російська актриса Олена Коренєва
spletnik.ru

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News