МВС посилило охорону дипзакладів

Середа, 29 березня 2017, 16:31

Міністерство внутрішніх справ вжило заходів для підвищення рівня безпеки дипломатичних установ та представництв міжнародних організацій в Україні.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зокрема, кажуть у відомстві, національні гвардія і поліція збільшили кількість нарядів, які несуть службу на маршрутах поблизу дипломатичних об’єктів, у військових частинах Нацгвардії приведені у готовність резерви, які надають допомогу підрозділам охорони диппредставництв консульських установ та представництв міжнародних організацій.

Також нацгвардійці налагодили взаємодію із територіальними управліннями поліції, штабами АТЦ при регіональних органах СБУ, місцевими органами виконавчої влади, військовими частинами.

Згідно з повідомленням, усі ці заходи вживаються "для уникнення провокацій антидержавних сил, керованих агресором", також вони направлені "на попередження та припинення можливих терористичних загроз, протиправних дій, порушень громадського порядку поблизу дипломатичних представництв".

МВС повідомляє також, що за фактом обстрілу у ніч на 29 березня приміщення генерального консульства Польщі в Луцьку відкрито кримінальне провадження за статтею 258 "Терористичний акт".

Як повідомлялося, під час обстрілу ніхто не постраждав.

Голова МЗС Павло Клімкін висловив обурення з приводу провокації проти консульства Польщі в Луцьку, а в СБУ заявили, що обстріл міг бути вигідний Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування