Бойовики обстріляли Золоте, поранено місцевого жителя та 2 військових

П'ятниця, 3 березня 2017, 10:03

У зоні  проведення АТО внаслідок артилерійських обстрілів з боку бойовиків зазнав поранень мешканець н.п.Золоте та двоє військовослужбовців. 

Про це йдеться у повідомленні Луганської облВЦА 3 березня.

"Мешканець Золотого доправлений до лікарні Лисичанська. Двоє військовослужбовців шпиталізовані до Попаснянської райлікарні", - зазначили в облВЦА.

За повідомленням, протягом минулої доби та після півночі бойовики порушували "режим тиші" 26 разів, у напрямку Лисичанська застосовували 152-мм самохідні артилерійські установки, поблизу Золотого, смт Новотошківське, сіл Катеринівка, Новозванівка та Новоолександрівка 21 раз відкривався вогонь зі 152-мм САУ, 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу с.Кримське Новоайдарського району бойовики з 120-мм і 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тричі вели обстріли по позиціях українських військовослужбовців.

Як відомо, 21 вересня 2016 року у Мінську було підписано угоду, згідно з якою українські сили, а також бойовики відводять озброєння від лінії розмежування на трьох ділянках - у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петровське.

Угода набула чинності 22 вересня і мала бути виконаною протягом 13 днів за умови, що 7 днів у цих районах буде дотримуватися режим тиші.

1 жовтня на рішення Тристоронньої контактної групи, розведення сил і засобів відбулося в районі н.п. Золоте, 7 жовтня - в районі Петровського. В районі н.п. Станиця Луганська розведення досі не відбулося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування