Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Насірова на посаді поки замінить земляк Гройсмана

П'ятниця, 3 березня 2017, 12:30
Насірова на посаді поки замінить земляк Гройсмана

На час розслідування щодо голови Державної фіскальної служби Романа Насірова цю посаду буде обіймати його заступник Мирослав Продан.

Таке рішення ухвалив на своєму засіданні в п'ятницю Кабмін.

Як відомо, Продан був заступником керівника Вінницької податкової інспекції за часів, коли мером міста був теперішній прем'єр Володимир Гройсман.

"Я однозначно знайомий з Володимиром Борисовичем. Я працював заступником керівника міської податкової в той час, коли він був мером Вінниці. Я працював у всіх бюджетних комісіях, був членом виконкому міської ради", – пригадує сам Продан у статті "Радіо Свобода".

Окрім того, за даними розслідування, про яке йдеться у вищезгаданій статті, Продан фігурує у скандальній кримінальній справі, де керівництво Вінницької обласної податкової підозрюється у зловживанні службовим становищем під час митного оформлення волоських горіхів.

"Столичні активісти заявляють та намагаються довести у судах, що під час роботи у вінницькій податковій Мирослав Продан був замішаний у корупції на митниці. А саме – під час регулювання експорту волоських горіхів, коли в ручному режимі, перебуваючи у змові, податківці та митники сприяють одним фірмам-експортерам і встромляють палиці в колеса іншим", - пише автор матеріалу.

Продан підтвердив, що дійсно фігурує у цих кримінальних провадженнях, але тільки як свідок, усі звинувачення він відкидає.

За інформацією з сайту ДФС, Продан розпочав роботу в податкових органах Вінницької області з 2005 року. В 2008-му – займав керівні посади в податкових органах Вінницької області, Вінниці, Черкаської області та Міжрегіонального головного управління ДФС — Центрального офісу з обслуговування великих платників. З липня 2016 року – виконуючий обов’язки заступника голови Державної фіскальної служби України.

Як повідомлялося, у п'ятницю Кабінет міністрів відсторонив голову Державної фіскальної служби Романа Насірова від цієї посади на час розслідування.

Насірову в ніч на п’ятницю вручили підозру – при цьому йому стало зле. За словами адвокатів, підозру голові ДФС вручали, коли він уже був непритомний.

Насіров перебуває в лікарні, лікарі діагностували в нього інфаркт.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

У п'ятницю ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

У відомстві кажуть, що його дії завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень.

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали". 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування