Тортури в психлікарні: в Сумах заарештували головлікаря

П'ятниця, 3 березня 2017, 16:57

Головному лікарю комунального закладу "Обласна спеціалізована психіатрична лікарня № 2" у Сумах Лілії Неофітній, яку підозрюють у катуваннях, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Про це інформує 3 березня прес-служба прокуратури Сумщини.

Таким чином Зарічний районний суд в повному обсязі задовольнив клопотання прокуратури Сумської області.

Підозрюваній загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як відомо, 1 березня 2017 року, вказаній особі вручено повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 127 (катування, тобто умисне заподіяння фізичного чи морального страждання шляхом мучення з метою дискримінації) та ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці, що спричинило смерть) КК України.

Після проведення ексгумації встановлено, що причиною смерті п’яти пацієнтів в грудні 2016 року є гостра гнійна пневмонія, зумовлена тривалим перебуванням у приміщенні з пониженою температурою, при цьому, згідно з попереднім патологоанатомічним дослідженням, смерть зазначених осіб не була пов’язана із захворюванням органів дихальних шляхів.

З показів свідків та журналів обліку температури, вилучених у ході слідства, з листопада 2016 року по січень 2017 року у відділеннях лікарні, де перебували померлі пацієнти, температура була неприпустимо низькою (від 10 до 18 градусів при встановленій нормі – 20 градусів за шкалою Цельсія), проте головний лікар не вживала будь-яких дієвих заходів щодо вирішення даної ситуації.

Досудове розслідування триває.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування