Клиха етапували до Верхньоуральська – Новіков

П'ятниця, 3 березня 2017, 18:51

Незаконно ув'язненого в Росії українця Станіслава Клиха етапували до Верхньоуральська.

Про це повідомив адвокат Ілля Новіков.

"Ми поки не знаємо точно, але судячи з усього - в сумнозвісну "Верхньоуральську критку". Список знаменитих в'язнів у неї такий, що впору визнати об'єктом ЮНЕСКО, але сидіти там від цього не легше", - написав він на Facebook.

За словами Новікова, про поточний стан Клиха нічого не відомо, він сподівається отримати цю інформацію на наступному тижні.

У той же час, як зазначив адвокат, ще один політв'язень, українець Микола Карпюк "в не менш відомому Володимирському централі принципово відмовився від роботи".

"Він і раніше говорив мені, що працювати в Росії не буде. У зв'язку з цим йому збираються посилити, а можливо, вже посилили режим утримання. Консул планує відвідати його найближчим часом", - повідомив Новіков.

Верховний суд Чечні 26 травня засудив Карпюка і Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно.

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія.

Обидва заперечують всі обвинувачення, Клих заявляє, що взагалі ніколи не був в Чечні.

Правозахисники зазначали, що через тортури, які до нього застосовували при затриманні і під час попереднього слідства, Клих збожеволів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування