Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шкіряк: Силовики шукають можливих спільників убивці Вороненкова

Четвер, 30 березня 2017, 13:02

Радник глави МВС України Зорян Шкіряк вважає, що у слідства щодо вбивства екс-депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова є "хороші просування вперед".

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "112 Україна" в четвер.

"Переконаний, що сьогодні у слідства є хороші поступки вперед. Справа знаходиться на особистому контролі генпрокурора… Наразі здійснюються всі оперативно-слідчі дії для з'ясування можливого місцезнаходження та затримання можливого спільника/ів убивці Вороненкова", – заявив радник Авакова.

За словами Шкіряка, наразі є інформація щодо одного спільника вбивці, "однак виключати не можна нічого".

Сам радник глави МВС не сумнівається, що "це політичне вбивство, здійсненне за замовленням безпосередньо керівництва Російської Федерації".

Стосовно порушення в Росії кримінального провадження про вбивство Вороненкова Шкіряк зазначив, що ця інформація наразі існує "на рівні чуток".

"Слідчий комітет Російської Федерації діє в своїх традиціях: самі винесли вирок і здійснили цинічну розправу, фактично страту Дениса Вороненкова руками громадянина України. Зараз самі ж порушили справу… Байдуже, що вони там порушують, це їхня особиста справа.

Щодо стану пораненого охоронця Вороненкова, який завдав смертельного поранення вбивці – Павлові Паршову –  Шкіряк зазначив, що володіє інформацією, отриманою зі ЗМІ і закликав журналістів дати людині час на одужання.

Як відомо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков переїхав із родиною із Росії до України й у грудні 2016 року отримав громадянство України. Він дав свідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича про державну зраду.

У Росії Вороненкова оголосили у розшук, звинувачуючи в шахрайстві. Захист колишнього депутата Держдуми за 10 днів до його вбивства повідомив правоохоронним органам Росії його адресу в Києві.

23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.

За даними українських правоохоронців, Вороненкова застрелив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який служив у Нацгвардії і виконував завдання російських спецслужб.

СБУ перевіряє, чи причетний вбивця Вороненкова до ФСБ.

Українська влада попередньо підозрює руку Москви у вбивстві Вороненкова.

Національна поліція розшукує також Ярослава Левенця, якого ЗМІ називають спільником Паршова.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...