Порошенко сподівається, що 6 квітня ЄП проголосує за безвіз для українців

Четвер, 30 березня 2017, 14:00

Президент Петро Порошенко висловив сподівання на позитивне голосування Європейським парламентом рішення щодо запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українських громадян на найближчій пленарній сесії 6 квітня 2017 року.

Про це він сказав на зустрічі з президентом Європейського парламенту Антоніо Таяні під час робочого візиту до Мальти, інформує 30 березня прес-служба глави держави.

Зазначається, що президент України висловив переконання у подальшій незмінній підтримці Європейським парламентом під головуванням Таяні подальшого зближення України з Європейським Союзом, продовження курсу реформ та відновлення територіальної цілісності у контексті триваючої російської агресії.

Як відомо, 2 березня комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі схвалив рішення про візову лібералізацію для України.

9 березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) остаточно затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги. 39 членів комітету підтримали це рішення, 1 утримався і 4 проголосували проти.

Пропозицію щодо візової лібералізації для України Європарламент, як очікується, розгляне 6 квітня.

Після цього документ має ухвалити Рада ЄС.

У разі позитивного рішення українські громадяни, які мають біометричний паспорт, зможуть подорожувати до країн Євросоюзу без віз уже в червні цього року.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News