МЗС РФ хоче з експертами вирішити, "хто такий український народ"

Четвер, 30 березня 2017, 15:10

У МЗС РФ запропонували "проаналізувати, хто такий український народ, і в чому його справжні споконвічні інтереси" із залученням "міжнародних експертів".

Про це на брифінгу в Москві заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає УНІАН.

"Серйозна робота – це важка, болісна, але єдино можлива в цьому випадку робота над помилками, над багаторічними помилками – відмова від націоналізму, відмова від ставки на радикальні сили, пошук національного консенсусу, припинення тих методів роздирання суспільства... зокрема, за мовною ознакою, і дійсно спроба аналізу інтересів України, спроба проаналізувати, хто такий український народ, у чому його справжні споконвічні інтереси, з кого він складається, як забезпечити права всіх категорій населення", - сказала Захарова.

"Це колосальна робота. Тут вже факелами і націоналістичними гаслами не відбудешся. Тут потрібно серйозно, можливо навіть із залученням міжнародних експертів з тих організацій, які виробляють міжнародні положення про захист прав людини, національних меншин", - додала вона.

"Хочу підкреслити, що це не найгірше з того, що буде - оскільки ніхто не ставить бар'єри на шляху до абсолютного ідеологічного колапсу, навпаки, процес тільки набирає обертів, потім просто люди будуть ставити питання "хто винен" і шукати винних вже не на Донбасі, а в Києві і великих містах, в сусідніх будинках тощо", - заявила вона.

Захарова також заявила, що "не можна весь час годувати людей" зовнішнім ворогом і говорити про "міфічні танки, які, мабуть по повітрю перекидають в Україні", а також про "агентів Кремля".

Як відомо, Росія грунтує свою правову позицію на твердженні, що бойовики на Донбасі самі знайшли зброю – радянську або залишену українською армією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...