Кремль прокоментував слова режисера Сокурова про Сенцова

П'ятниця, 31 березня 2017, 07:38

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував слова російського кінорежисера і сценариста Олександра Сокурова, який висловився за звільнення Олега Сенцова.

Про це повідомляють "РИА Новости".

Так, Пєсков заявив, що на питання про звільнення Сенцова, Путін відповів ще в грудні. Тоді російський президент заявив, що Сенцова засудили не за погляди, а за "наміри, які могли привести до дій терористичного характеру".

При цьому він підкреслив, що в Кремлі "з великою повагою ставляться до майстра".

Як відомо, 28 березня на врученні премії "Ніка" Сокуров висловився за звільнення українського політв'язня Олега Сенцова і проти силового придушення протестів, яке відбулося в Росії в неділю, 26 березня.

Про Олега Сенцова також говорила і російська актриса Олена Коренєва. Вона підняла тему політв'язнів. "Серед них Олег Сенцов, наш колега, Сергій Мохнаткін і Олег Навальний. Ми не можемо їм допомогти, але ми повинні знати, що це відбувається в нашій країні", - заявила вона.

Як відомо, 25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News