Слідчі дії у справі "Тедіс" планують завершити до вечора

П'ятниця, 31 березня 2017, 12:15

Слідчі планують завершити слідчі дії у справі дистриб'ютора тютюнових виробів "Тедіс Україна" ("Мегаполіс Україна") у п’ятницю, 31 березня.

"До кінця дня все завершимо", – сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на спільному з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим брифінгу.

"Ми володіємо всією павутиною. Це десятки компаній – у тому числі, й фірми-транзитери, які через офшорні схеми викачували гроші, заборонені до вивезення з України. По всіх цих адресах зараз ідуть обшуки. Цим пояснюється величезна кількість правоохоронців – до тисячі осіб задіяні сьогодні у слідчих діях", – розповів він.

"Йде близько 100 обшуків. Якщо відняти ті, які працюють в Антимонопольному (комітеті) – це все рівно приблизно вісім десятків обшуків по фірмам-транзитерам, через яких і здійснювався заборонений РНБО й Нацбанком вивід (коштів) з України", – додав Луценко.

Він повідомив, що в Антимонопольному комітеті України планують провести виїмку документів, аби оцінити і дії колишнього керівництва АМКУ в 2012 році, коли компанія "Мегаполіс Україна" стала монополістом на вітчизняному ринку цигарок.

Обшуки йдуть і в керівництва "Тедіса".

Аваков також розповів, що йдуть обшуки в офісі компанії "Мегаполіс"/"Тедіс", яка вивела в Російську Федерацію від 2 до 3 мільярдів гривень попри заборону Ради нацбезпеки й оборони України та Національного банку.

"Офіси, (місця) проживання, фіктивні фірми, склади, юридичні компанії, держустанови деякі – дуже широко закинуто невід", – сказав голова МВС.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування