Депутат РФ Мілонов їздить на Донбас і називає себе політруком

П'ятниця, 31 березня 2017, 15:12

Депутат Держдуми Російської Федерації Віталій Мілонов, якому заборонено в'їзд до України, періодично їздить на окуповану бойовиками частину сходу України.

Про це пише 31 березня російське видання "Комсомольская правда", кореспондент якої нещодавно з'їздив із Мілоновим до Горлівки.

Спершу Мілонов похвалився журналісту Роману Голованову знімками з захопленої Горлівки, а потім і взяв його з собою.

"До Ростова ми прилетіли одразу після п'ятничного засідання в Думі… Кордон перетнули за опівніч. Донбас зустрічав розбитими дорогами", – пише автор репортажу, не уточнюючи дати.

Мілонов розповів, що часто буває "на передку" з водієм, а 8 березня 2016 року в Зайцевому його допитували "мужики з автоматами" – упізнали його й подружилися.

"Я до них заїжджаю з подарунками: тепловізор привозив, цього разу квадрокоптер тягну. На громадських засадах значуся там політруком", – заявив депутат Держдуми.

Журналіст зазначає, що патрульні Горлівки Мілонова знають і пропускають без запитань, місцеві називають його Валентиничем, а жителі Зайцевого пам'ятають його за "гуманітаркою".

Мілонов у Зайцевому
Мілонов у Зайцевому
Комсомольская правда

Депутат Держдуми ходить окупованою територією з рацією й відгукується на позивний "Густав", який він узяв нібито на честь маршала Маннергейма.

Квадрокоптер Мілонов привіз бойовикам, щоб "із його допомогою позиції ворога оглядати", – і одразу вирішив випробувати.

Автор репортажу в дусі російської пропаганди пише, що Збройні сили України регулярно обстрілюють окуповані території, не жаліють і дітей.

І цитує слова Мілонова з цього приводу: "Тому я проти поїздок до Києва на Євробачення. Ці тварі дітей не жаліють, а ми повинні тішити упирів?".

У статті також описується, як у Горлівці Мілонову разом із журналістом довелося ховатися від обстрілу в укріпленні.

Мілонов на
Мілонов на "передовій"
КП

Переночувавши в Зайцевому, вони поїхали назад до Росії – але депутат пообіцяв скоро знову приїхати.

Мілонов свій інтерес до таких візитів пояснив так: "Краще раз побачити все на власні очі, ніж сто разів по "ящику". Не хочу бути "диванним" стратегом. Донбас – частина нашого світу".

На запитання, чи не боїться він потрапити в полон, Мілонов відповів: "Гірше, коли депутата ловлять із проституткою, а мені за поїздки в Донбас не соромно".

Як відомо, Мілонов не раз погано відгукувався про Україну, а також заявляв про готовність їхати до Києва, щоб охороняти російську співачку Юлію Самойлову під час "Євробачення", але їй врешті-решт заборонили в'їзд до України через гастролі в анексованому Криму.

За даними речниці Служби безпеки України Олени Гітлянської, самому Мілонову в'їзд до України заборонено ще з 2014 року.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування